Kinderyoga bij prentenboeken

Speciaal voor leerkrachten in de onderbouw van het basisonderwijs (groep 1-5) biedt de Yogatuin een training aan voor het geven van Kinderyoga bij prentenboeken. Een opleiding van 5 middagen waarbij we een brug slaan tussen bewegen en taalbegrip. Tijdens de training wordt veel aandacht besteed aan de sociaal emotionele aspecten, ademhaling en ontspanning van het kind. De training sluit perfect aan bij 21e-eeuwse vaardigheden: communiceren, samenwerken, creativiteit, probleemoplossend vermogen en sociale vaardigheden.

Tijdens deze opleiding leer je de basis van relevante yogahoudingen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen voor kinderen. Ook kun je aspecten van deze training inzetten als rustmoment of energizer door de dag heen.


De opleiding wordt in 5 dagdelen, steeds op de zaterdagmiddag gegeven in de Yogastudio van de Yogatuin Goirle.

De de eerstvolgende opleiding start in het voorjaar van 2024.

Neem contact met mij op voor meer informatie of geef je interesse aan via het contactformulier.


Workshop taalbegrip door beleving (kinderyoga bij prentenboeken)

Geïnteresseerd in een workshop van een dagdeel voor uw school?

Neem vrijblijvend contact met mij op of download hier de flyer Taalbegrip door beleving (Kinderyoga bij prentenboeken)

Kinderyoga

RYS200 gecertificeerde yoga school

Alle kinderen zijn bijzonder en uniek en hebben eigen talenten. Kinderen moeten de mogelijkheid krijgen om deze talenten te ontwikkelen. Door de veranderende wereld en tijdsgeest zien we steeds meer kinderen die in de problemen raken en kampen met leer- en/of gedragsproblemen. Yoga heeft een positief effect op de ontwikkeling van het kind. Yoga maakt kinderen bewust van het verschil tussen spanning en ontspanning, leert hen wat concentratie is en hoe belangrijk het is om op een goede manier adem te halen. Kinderyoga is een manier om kinderen bewust te laten worden van hun eigen lichaam en geest om de ontwikkeling te laten plaatsvinden.


Het is belangrijk dat de yogales voor kinderen aansluit bij de belevingswereld van het kind. Ook de ontwikkeling van de motorische vaardigheden is van grote invloed op de algehele ontwikkeling van het kind. Door de combinatie van bewegen en rust ontwikkeld een kind op een verantwoorde manier lichaamsbesef en ruimtelijke oriëntatie.


Door yoga leren kinderen positief naar anderen maar vooral naar zichzelf te kijken. Yoga is gebaseerd op een oosterse levensfilosofie waarbij respect, geweldloosheid, zelfcontrole en tevredenheid zeer belangrijke waarden zijn. Maar bovenal zorgt kinderyoga voor plezier en vrolijkheid.


Voordelen van het beoefenen van kinderyoga op een rijtje:


  • Het ontwikkelt flexibiliteit, kracht, uithoudingsvermogen, evenwicht en coördinatie.
  • Het bevordert de natuurlijke ademhaling en versterkt de ademhalingsorganen.
  • Het ontwikkelt luistervaardigheden, sociale vaardigheden en zelfvertrouwen.
  • Het biedt rust en ontspanning aan kinderen op een manier die bij hen past.
  • Het geeft plezier!


De lessen kinderyoga worden gegeven op de vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.15 uur. Instromen kan op elk gewenst moment. Inschrijven kan door je via het contactformuler eerst aan te melden. Daarna kun je hier de leskaart voor kinderyoga aanschaffen.

Kindercoaching

Naast de yoga-activiteiten biedt De yogatuin individuele begeleiding aan (ouders van) kinderen met gedrag-, leer- of opvoedproblemen.


Als gediplomeerd kinder- en opvoedcoach, met ruim 25 jaar ervaring in het speciaal basisonderwijs help ik u graag op een toegankelijke en praktische wijze bij het begeleiden en opvoeden van uw bijzondere kind.


Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek waarin ik u uitleg geef over mijn werkwijze en de mogelijkheden.


Kijk hier voor de voorwaarden en kosten.