Yoga

Yoga is ongeveer 5000 jaar geleden ontstaan in India maar is tegenwoordig wereldwijd erg populair. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het regelmatig beoefenen van yoga verbetert je gezondheid, geeft je meer energie en brengt je geest tot rust.

Het woord yoga betekent eenwording en staat voor verbinden en in evenwicht brengen. Yoga is een middel om al onze goede en slechte bagage in evenwicht te brengen zodat wij in balans onze weg verder kunnen gaan.

Om te weten te komen wat yoga is en wat yoga voor je kan betekenen kun je het beste yoga doen. Yoga kan je helpen om in het Nu te leven en te genieten van het moment. Doordat je volledige aandacht schenkt aan het observeren van je lichaam en je ademhaling blijft er geen energie over voor zinloze gedachten.

Voor het beoefenen van yoga hoef je niet lenig te zijn. Als je niet lenig bent is dat eigenlijk een teken dat yoga heel goed voor je zou kunnen zijn. Bij yoga is dat wat jij kunt het uitgangspunt. Sommige oefeningen zullen je makkelijk afgaan en andere oefeningen kunnen lastig voor je zijn. Yoga leert je luisteren naar je lichaam, te voelen waar je grenzen liggen en daar niet overheen te gaan. Door oefeningen regelmatig te herhalen zul je merken dat ze je steeds beter af gaan. Je ontdekt je eigen kracht en zult ontdekken dat je meer kunt dan je denkt.


Yoga is voor iedereen die open staat voor een positieve verandering in zijn of haar leven.


Wil je weten op welke dagen en tijden er yogalessen zijn? kijk dan hier.


Hatha yoga

RYS200 gecertificeerde yoga school

De yogavorm die we beoefenen in de Yogatuin is Hatha yoga. Dat is een vorm van yoga waarbij lichamelijke oefening (asana) en beheersen van de ademing (pranajama) centraal staan. In de naam Hatha komen de Sanskrietwoorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie en is de mannelijke energie, de maan staat voor verinnerlijking en is vrouwelijke energie. In de Hatha yoga komen die tegengestelde energie├źn samen en kan er balans ontstaan. Hatha yoga bestaat uit oefeningen waarbij je alle spieren in je lichaam gebruikt. De oefeningen zijn er op gericht om je bewust te maken van spanning in je lichaam. Die spanning wordt weer losgemaakt en losgelaten door het bewust gebruiken van de adem.

Yogaruimte

Je hebt geen toverkracht nodig om je leven te veranderen.

Alle kracht die je nodig hebt zit in jezelf.

-J.K. Rowling-


In onze sfeervolle yogaruimte worden de lessen gegeven in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers. Zodoende is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht.


Bij een les in de tuin kunnen maximaal 12 personen deelnemen.


Kijk hier voor de voorwaarden en kosten.