Mindfulness

MBSR-cursus

Twee maal per jaar verzorgt De Yogatuin op de dinsdagavonden een cursus Mindfulness. In 8 opeenvolgende weken worden je op basis van de Mindfulness Based Stress Reduction Therapy (MBSR) handvatten aangeboden om meer balans te vinden in de hectiek van alledag. Theorie wordt afgewisseld met oefeningen die je thuis ook zelf gaat toepassen. De cursus start steeds in overleg bij voldoende aanmeldingen en er is plaats voor maximaal 8 personen.

Geef dus tijdig je interesse aan via het contactformulier. De cursus vereist je wekelijkse aanwezigheid op de dinsdagavonden van 20 tot 22 uur.

Mindfulness, ook wel aandachttraining genoemd, is een vaardigheid die je helpt om in balans te komen met jezelf. Het leert je omgaan met stressvolle situaties en innerlijke onrust door bewustwording en oefening. Die groeiende bewustwording van het hier en nu gebeurt tijdens de training vanuit een 

instelling die getypeerd wordt door: niet oordelen, geduld, doorzettingsvermogen, eindeloos beginnen, vertrouwen, niet streven, acceptatie en loslaten. Je oefent door het geleerde in de dagelijkse praktijk toe te passen. Je leert ontspannen, bewust en met zelfvertrouwen in het dagelijks leven te staan.

De wekelijkse lessen duren elk twee uur en volgen steeds een vast patroon van 'terugkoppeling' (feedback), 'theorie' en 'oefening'. Thuis ga je vervolgens met deze praktische vaardigheden aan de gang, waarna je in de volgende les jouw ervaringen deelt.


De cursus wordt gegeven in kleine groepen van maximaal 8 personen. De lessen zijn op de dinsdagavond. In overleg is ook individuele opleiding / begeleiding mogelijk, evenals een (bedrijfs-) presentatie of een workshop Mindfulness.


De Kosten voor deze cursus van acht opeenvolgende lessen zijn € 269,- p.p.(incl. werkboek).


Workshop Mindfulness

Naast het volgen van de volledige 8-weekse MBSR cursus mindfulness is het ook mogelijk om een individuele Workshop mindfulness te volgen. Daarbij wordt uitleg gegeven over de theorie en filosofie van mindfulness en worden er enkele eenvoudige oefeningen gedaan om deze theorie te onderbouwen. 

De Yogatuin biedt deze Mindfulness Workshop ook op locatie aan, bijvoorbeeld in teamverband op uw werkplek.  


Steeds meer werkgevers en zorgverzekeraars vergoeden Mindfulness geheel of gedeeltelijk. De Yogatuin is echter niet aangesloten bij de VMBN, zoals door sommige verzekeraars wordt vereist. Kijk daarom hier voor jouw verzekering en de bijbehorende voorwaarden of informeer bij je werkgever.

Niet noodzakelijk, maar wel aan te bevelen is het om de MBSR-cursus te combineren met de Cursus Mindful Wandelen. (zie hier onder)

De cursus Mindfulness wordt verzorgd door Rob Luijten, Yin-yoga docent, Communicatieadviseur, -trainer en -coach en als trainer Mindfulness opgeleid bij het opleidingsinstituut Pureyoga in Rotterdam.

Mindful wandelen

Om de filosofie van Mindfulness ook actief in praktijk te brengen is het mogelijk om deel te nemen aan cursus de Mindful wandelen. Gedurende deze 5-weekse cursus ga je met een gediplomeerd instructeur de buitenlucht in om beter te leren lopen, voelen en ademen.


Tijdens de wandelsessies wordt de filosofie van Mindfulness direct in de praktijk toegepast en krijg je handvatten aangeboden om dit ook zelf toe te kunnen gaan passen in jouw dagelijkse activiteiten. Elementen uit onze cursussen Mindfulness, Ademtherapie en Yoga worden onderweg toegepast.
En.... het is vooral erg leuk.


Voor de sportievelingen onder ons organiseren we overigens ook regelmatig een Mindful Jogging cursus, waarin we tussen de oefeningen door rennen in plaats van wandelen.


Je kunt jouw interesse in een Mindful wandel of jogging cursus aangeven via het contactformulier, of jezelf direct opgeven via de Momoyoga App.


Kijk hier voor de voorwaarden en kosten.

RYS200 gecertificeerde yoga school